0

 

THE ATHLETIC
В петък сутринта Шави Ернандес научи, че шефовете му вече се са разбрали с неговия заместник Ханзи Флик. Дори вече беше ясно, че германецът ще бъде представен в понеделник като треньор на Барселона. Това бе болезнен завършек на една тежка седмица за легендарния бивш халф, в която той на два пъти молеше да води разговор с Жоан Лапорта, но президентът го отряза. Шави направи трети опит и този път шефът се съгласи. След бърза среща се разбра, че всичко вече и решено. Треньорът трябва да си събере багажа, но преди това все пак да бъде така добър да води за последно отбора в неделя в последния кръг срещу Севиля.
Всичко започна през януари, когато Шави обяви, че напуска след края на сезона, описвайки работата си като „жестока“ и „изморителна“. От тогава до миналия месец, ръководството правеше всичко възможно да го разубеди. В началото на май стана ясно, че Шави е променил решението си и ще остане, но междувременно и Лапорта размисли и реши да заложи на Флик. Но кой беше факторът, който накара президента да промени толкова рязко мнението си? 
Колкото и странно да звучи главната причина бе рутинно изказване на Шави преди незначителния двубой срещу изпадащия Алмерия на 16 май. „Феновете ни трябва да разберат, че Барса не се намира в добро финансово положение. Не сме клубът отпреди 20 години, когато треньорът можеше да каже - искам този футболист и той да бъде взет. Трябва да се мине през този период, но ще се борим“. В тези думи няма нищо невярно, но от кухнята на „Камп Ноу“ твърдят, че Лапорта се е почувствал предаден.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX