0

Т реньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е побеснял заради контузиите на Едуардо Камавинга и Винисиус Джуниор, получени в националните отбори на Франция и Бразилия, съобщава вестник "Ас".

Бразилското крило получи травма на лявото бедро, а френският халф контузи дясното си коляно, като и двамата ще отсъстват от терените няколко месеца. Това е пореден удар за Анчелоти, който трябва в следващите мачове да се справя и без Джуд Белингам, Орилиен Чуамени, Тибо Куртоа, Кепа Арисабалага, Дани Себайос и Арда Гюлер.

Анчелоти се готви да критикува сериозно календара, наложен на националните отбори от ФИФА и УЕФА. От Реал Мадрид се надяват да не загубят още някой от националите си, като тази вечер играят Родриго (Бразилия), Антонио Рюдигер (Германия), Давид Алаба (Австрия), Лука Модрич (Хърватия), Федерико Валверде (Уругвай).

След 13 кръга в испанската Ла Лига Реал Мадрид е на второ място в класирането след изненадващия лидер Жирона.  

В същото време пък президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изпрати на полузащитника на големия съперник Барселона - Гави, писмо за подкрепа заради контузията му, съобщава Cadena COPE.

Гави се контузи в мача на Испания срещу Грузия (3:1) от квалификациите за Евро 2024. Играчът е със скъсани кръстни връзки и менискус и ще пропусне Европейското първенство другото лято.

Този сезон Гави има 2 гола и 1 асистенция в 15 мача за Барселона.