0

Б ългарският шампион Лудогорец изигра навярно най-силния си мач до момента в Лига Европа, но загуби с 0:2 визитата си на белгийския гранд Андерлехт в Брюксел.

„Орлите” стояха доста добре срещу записалия две поредни победи тим във втория по престиж континентален клубен турнир, но в 29-ата минута главният съдия от Словакия – Филип Глова, ги остави с човек по-малко, вземайки спорното решение да изгони Кайо Видал след ВАР. Преди това бразилецът цинично бе фаулиран безнаказано от Тристан Дегрийф.

Арбитърът изнерви максимално Лудогорец и с това, че в рамките на 10 минути декорира в жълто Оливие Вердон, Ивайло Чочев (единствения българин в състава), Рик Джонатан и капитана Педро Нареси, който ще пропусне следващия европейски мач. 

Подкрепяни от 1000 души българи на „Лото Парк”, момчетата на хърватския треньор Игор Йовичевич се бориха храбро, ала допуснаха гол в 68-ата минута, когато се разписа юношата на Манчестър Сити Самюел Едози, който дойде в Андерлехт под наем от Саутхемптън.

Лудогорец успя да изравни в 90-ата чрез Руан Секо, но съдията и ВАР отмениха попадението заради засада.  

Малко след това – в 4-тата минута на добавеното време, домакините удвоиха благодарение на датчанина Андрер Дрейер.

За Лудогорец това бе втора загуба в Лига Европа от началото на кампанията. Преди домакинството си на 7 ноември на испанския Атлетик Билбао, който надви 1:0 спечелилия в Разград на старта с 2:0 чешки Славия Прага, отборът от Делиормана е с 1 равен след 0:0 с Виктория Пилзен в миналия кръг.

За Андерлехт пък това бе 3-та поредна победа.