0

А нглийските клубове отпаднаха от Шампионската лига на 1/4-финалите - Арсенал изгърмя 0:1 в Мюнхен срещу Байерн след 2:2 в Лондон, а носителят на трофея Манчестър Сити бе детрониран 3:4 с дузпи на своя стадион от рекордьора в турнира Реал Мадрид. В игровото време - редовното и продълженията на "Етихад", резултатът бе равен 1:1.

Байерн Мюнхен преглътна загубата на шампионската титла в Бундеслигата с класиране на полуфинала на Шампионската лига, което осмисля сезона. Шесткратният шампион на Европа спечели тактическото надиграване с лондончани и запази шансовете си да триумфира с трофей по време на колебливия си сезон, докато "артилеристите" остават в битката за титлата във Висшата лига.

В 24-ата минута Давид Рая отби опасен шут на Джамал Мусиала, а Арсенал отвърна с опит за гол на Габриел Мартинели, париран от Мануел Нойер.

Две минути след почивката удар с глава на Леон Горецка се отби в страничната греда, а Рафаел Герейро не можа да се разпише при добавката.

Четвърт час след това Йозуа Кимих закова с глава скъпоценния гол след центриране на Герейро.

След това грандът от Мюнхен успя да успокои двубоя и да контролира събитията на терена, като не позволи на гостите да създадат напрежение в наказателното поле пред Нойер.   

Арсенал не е играл полуфинал в Шампионската лига през последните 15 години.

Много по-драматичен бе реваншът между Манчестър Сити и Реал Мадрид на "Етихад" след зрелищното 3:3 на "Бернабеу" миналата седмица. А един от героите за испанския гранд бе украинският вратар Андрий Лунин. Той допусна само един гол за 120 мин. игра след 18 корнера за Сити (срещу 1 за Реал) и при изстреляни срещу вратата му общо 34 удара (11 точни), като най-решителните си 2 спасявания запази за изпълнението на дузпите. 

Реал откри чрез Родриго още в 12-ата мин. Натискът на домакините стигна само за изравняването на Де Бройне в 76-ата мин. До края на редовното време и в последвалите продължения голове нямаше.

Дойдоха дузпите. При които Реал първи пропусна - Алварес изведе Сити напред, а Модрич се схвана. След това обаче Бернардо Силва от "гражданите" изпусна, а Белингам изравни 1:1.

Друг хърватин - Ковачич от Сити, бивш халф на Реал, изпусна третата дузпа за отбора на Гуардиола, а Васкес бе точен и мадридчани поведоха с 2:1.

Фоуден вкара за Сити (2:2), но и Начо бе точен за тима на Анчелоти (2:3).

Последната дузпа за "гражданите" реализира вратарят им Едерсон, но след той не успя да спре победния шут на Рюдигер за крайното 4:3 за Реал при дузпите.

Програмата за полуфиналите, 30 април (22 ч.): Байерн Мюнхен - Реал Мадрид; Борусия Дортмунд - Пари Сен-Жермен; 7 май, 22 ч.: Пари Сен-Жермен - Борусия Дортмунд, Реал Мадрид - Байерн Мюнхен.