0

А нглия и Дания завършиха на първите две места в група D на Световното първенство по футбол за жени, постигайки убедителни победи в последните си мачове. Двата тима се класират за осминафиналите, като Англия ще срещне Нигерия, а Дания ще спори с Австралия.

Англичанките постигнаха убедителна победа с 6:1 над Китай в най-добрия си мач от началото на турнира, като два красиви гола вкара Лорън Джеймс. С 9 точки англичанките оглавиха потока, следвани от Дания с 6, Китай с 3 и Хаити без актив. Осминафиналната среща Англия – Нигерия ще се играе на 7-и август в Бризбейн.

Дания стигна до елиминациите за първи път от 1995-а година и там ще играе с домакините от Австралия следващия понеделник. Датчанките не се бяха класирали за Световно първенство за жени от 2007-а година насам. За крайното 2:0 над хаитянките се разписаха Пернила Хардер от дузпа в 21-ата минута и Сане Трьолсгаард в добавеното време. Дузпата беше отсъдена заради игра с ръка на Даяна Пиер-Луис, а Хардер вкара своя гол номер 71 с националната фланелка.