0

А нглия потопи в мъка 75 хиляди по трибуните на стадиона в Сидни и всички в Австралия, след като победи домакините в полуфинала на световното по футбол за жени с 3:1. 

Попаденията за британките вкараха Елиа Туун, Лоурън Хемп и Алесия Русо, докато за Австралия точна беше капитанката им Саманта Кър.

С успеха Англия си осигури място на големия финал на Мондиала, където ще се изправи срещу Испания. Двубоят за трофея е в неделя от 13:00 часа българско време. И за двата отбора постижението е историческо, тъй като за пръв път стигат толкова далеч на Световно първенство.

В същото време Австралия ще се бори за утешителна награда – бронзовите медали. В мача за третото място австралийките ще играят с Швеция.

Иначе в полуфинала Англия стартира по-добре и постепенно установи контрол върху случващото се на терена. В 36-ата минута Туун вкара за 1:0. Австралия отговори в 63-ата минута, когато изравни чрез Саманта Кър.

Последваха два безответни гол на англичанките, с които интригата беше убита. Хемп беше точна в 71-вата минута, а четири преди края на редовното време Русо оформи крайния резултат.