0

К ошмарен сценарий разкриха медиите в Англия. Страната рискува да си навлече сериозно наказание от УЕФА. Причината затова законите, които смята да приеме правителството на Кийр Стармър.

Лейбъристите искат да въведат създаването на независим орган, който да следи по-внимателно харчовете на клубовете и както и да проверява настоящите и потенциални собственици. 

Това обаче не се харесало на централата в Нион и Теодор Теодоридис е предупредил министър Лиза Нанди, която отговаря за културата и спорта, че ще броят техните действия за намеса на държавата, а това не се толерира нито от УЕФА, нито от ФИФА.

Това означава, че английските клубове може да бъдат изхвърлени от евротурнирите, а за капак следващото европейско първенство може да мине и без един от домакините му, а именно Англия.

От Даунинг стрийт обаче са категорични, че този закон може само да бъде в полза на играта, а но и да и навреди. А освен това на Острова припомнят, че и консерваторите са имали подобни идеи, но не успяха да ги прокарат в парламента.