0

Р еферът Майк Дийн се пенсионира преди две години и след края на професионалната си кариера на терена той остана част от Висшата лига като контрольор на събитията във ВАР стаите.

Дийн беше специален гост на Sky преди дербито между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед на „Етихад“. Той беше попитан за спорното решение на “Сити Граунд”, където Ливърпул победи Нотингам с гол в 99-ата минута.

Дарвин Нунес беше героят за “червените”, но играчите на домакините бяха бесни след последния съдийски сигнал, защото преди Ливърпул да получи последен шанс за атака, топката трябваше да се окаже при тях.

Калъм Хъдсън-Одой изкара топката в аут заради физическите проблеми на Конате, но при подновяването на играта топката не бе върната на играчите на Нотингам.

“Очевидно е, че в Нотингам са ядосани и аз щях да съм ядосан, ако бях част от този клуб. Съдията Тиърни направи огромна грешка, сигурен съм, че е наясно какво е направил”, коментира Дийн.

“Съжалявам за Пол Тиърни, но той направи голяма грешка и тя беше в ущърб на Нотингам. Правилото гласи, че всеки, който е имал топката преди спирането на играта, трябва да я получи обратно от своя опонент при подновяването. Хъдсън-Одой ритна топката, но след това тя не беше върната в притежание на Нотингам”, обясни Майк Дийн.