0

В ременният мениджър на английския национален отбор Лий Карсли попадна в центъра на куриозна ситуация преди дебютната си победа с 2:0 при визитата на Ирландия в Лигата на нациите.

След излизането от тунела на „Авива стейдиъм” в Дъблин 50-годишният гологлав спец седна на резервната скамейка на домакините и се наложи един от стюардите да му посочи, че трябва да се премести на пейката за гости.

Карсли, който е роден във втория по големина английски град - Бирмингам, има ирландски корени (баба му е от малкото градче Дънмануей в най-голямото и най-южно графство в страната - Корк) и като футболист изигра 40 мача за Ейре между 1997-а и 2008-а. Своенравният спец бе разкостен от английските медии за категоричния си отказ да изпее „Боже, пази краля” преди мача, а недодяланата му изцепка със сядането на пейката на ирландците засили хейта на критиците му. Карсли обаче невъзмутимо и по джентълменски подмина всичко.

"Това, че не пея химна, не ме прави по-малко отдаден на отбора. Очаквах с нетърпение този ден, това е най-важният ден в моята футболна кариера“, каза той, добавяйки, че не би могло да има по-добър сценарий да дебютира точно срещу националния отбор, за който е играл.

Карсли, който води временно Англия след оставката на Гарет Саутгейт, похвали своите футболисти.

"Късметлия съм, че в момента тренирам такива играчи, заслугата за победата е изцяло тяхна“, допълни на пресконференцията той.