0

А нглия подари на феновете на най-популярната игра - "Сблъсъкът на титаните" в четвъртфиналите на Мондиал 2022. "Трите лъва" ще спорят за място на следващото стъпало към Златната Нике с Франция. Това стана след побой над Сенегал с 3:0. Капитанът на Ливърпул Хендерсън даде старт на погрома, а след него се разписаха Хари Кейн (45+3) 

Първи до положение обаче стигнаха африканците. След грешка на Хари Магуайър в 23-ата минута, Крепен Диата центрира в наказателното поле, където Булай Диа шутира, но бе блокиран. Последва неточна добавка на  Исмаила Сар.

И някак от нищото, в 39-ата минута, Хари Кейн изведе по дясното крило Джуд Белингам, който пусна към  Джордан Хендерсън. Ветеранът не сбърка за 1:0.

Джуд Белингам бе в основата и на второто попадение, след като отне топката пред наказателното поле на Англия и стартира контра. Звездата на Борусия Д подаде към Фил Фодън, който изведе Хари Кейн. Асът на Тотнъм не чака много и се отпуши, а това бе първото му попадение от началото на надпреварата в Катар.

В 57-ата минута Сака отчая съвсем Алиу Сисе и компания, след като засече пас на Фодън. Това бе третото му попадение от началото на първенството.

Логично, англичаните започнаха да се пестят в следващите минути, а Гарет Саутгейт да освежава състава си. В същото време стана ясно, че Стърлинг се е прибрал у дома заради обир в дома си. Близките му са били в имота по време на грабежа. Хари Кейн пък се превърна в най-резултатният англичанин на големи първенства за всички времена.