0

С ловенският треньор на Лудогорец Анте Шимунджа вече гледа към реванша с Андерлехт на 23 февруари, който „орлите“ започват с аванса от първия мач 1:0. Той е убеден, че отборът му може да покаже още по-силна игра.

"Много труден мач срещу противник, който иска да победи. Това е само първият двубой. Трябва да сме спокойни и да мислим за следващата ни среща. Вярвам, че можем да играем по-добре“, каза Шимунджа.

„Преди почивката имахме три-четири доста добри възможности, но не вкарахме. Андерлехт показа, че има доста добри футболисти. Не ни изненадаха с нищо, защото ги бяхме разузнали доста добре. Проблемът ни беше, че загубихме някои втори топки. 

Сега е важно да останем фокусирани в следващия ни двубой. Важно е да покажем нашите качества и да се възползваме от техните слабости“, пожела си словенецът.

Колегата му от Андерлехт Ример даде висока оценка на мача на  своя тим, въпреки загубата. "Изиграхме страхотен мач срещу силен домакински отбор, които се справя отлично срещу силни съперници. Създадохме доста шансове, но топката не влизаше, ударихме и греда. Изпуснахме добри шансове. Това е футболът. Доволен съм и това е най-важното. 

Не мисля, че Лудогорец имаха много шансове за гол. Имат добра скорост. В първите 15 минути ни създадоха доста проблеми. Качествен отбор са, респект за тях. 

Представихме се добре днес. Паднахме с 0:1, но нищо не е загубено. Готови сме за това предизвикателство. Предстои ни нов равностоен мач. Ще опитаме да направим това, което направихме днес. Дано имаме повече късмет и вкараме няколко гола в реванша“, каза Ример.