0

Т реньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори пред медиите преди утрешния мач с черногорския първенец Сутиеска Никшич от първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

„Бих казал, че разузнахме Сутиеска. Написахме си домашното. Имаме информация за съперника и очаквам максимално усилия от нашия тим. Знаем, че мачът ще е много труден. Все пак това е Шампионска лига и ще влезем с максимално уважение към съперника“, обяви треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа преди мача със Сутиеска.

„Първо искам да кажа, че групата ни от играчи е с голяма амбиция и качество. Всички са здрави и тренираха в последното занимание. Също така нямам информация кога ще пристигнат нови и какво ще се случи. Искам да кажа, че нашият капитан се върна след дълга контузия и влезе с нас в подготовката. Той ще бъде нашата голяма сила за следващия сезон“, добави словенецът. 

Шимунджа разкри и какво е състоянието на аса Кирил Десподов. „Той тренира много добре, но не е готов за 90 минути. Всички национали се готвеха по специална програма, но Кирил не участва в нито една контрола“, заяви Шимунджа.

„Искам да кажа, че Сутиеска е шампион на своята държава. Респект към техните постижения. Имаме два мача. И в двата двубоя искаме да покажем най-високото ниво, знаем, че Сутиеска мислят по същия начин. Това са квалификации за Шампионската лига. Всички са максимално концентрирани. Вярваме в себе си и в качествата ни. Най-важното е какво ще покажем ние“, каза още той.

„Трудно е да предположа как ще играе Сутиеска. Но все пак предполагам, че ще е по-дефанзивно и ще са опасни на контраатака. След като направихме анализ на техния отбор, нашите играчи са наясно какво ни чака и ще бъдем концентрирани 95 минути. Важното е да наложим нашия стил на игра“, завърши Шимунджа.

Антон Недялков: Всичко зависи от нас, ще се постараем да решим мача още утре

„Мисля, че на 99% съм готов за игра. Очаквам с още няколко мача да вляза в нужния ритъм. Всички сме готови. За Сутиеска не мога да кажа много – всичко зависи от нас“, започна левият бранител.

„Ще се постараем да си решим мача още утре. Колкото по-бързо предрешим този двубой, толкова по-добре. Но знаем - първи мач, ще бъде много трудно“, добави той. 

„Винаги ще кажа, че сме готови за Шампионската лига. Всеки шампион е готов. Подготовката беше отлична, момчетата са концентрирани. Всички знаят за какво са тренирали и за какво са готови. Най-важното е да излезем победители в утрешния мач“, завърши той.