0

А нтонио Конте ще напусне Тотнъм в края на сезона. Това мнение сподели италианският журналист Джанлука Ди Марцио, който разясни ситуацията около 53-годишния специалист пред Sky Italia.

“Новината, която мога да ви кажа със сигурност е, че Антонио Конте ще напусне Тотнъм в края на сезона. Няма я искрата. Договорът му изтича и клубът не го е потърсил за подновяване. Клубът не харесва честите критики. Конте иска играчи, с които да печели, докато клубът предпочита да продава. Семейството му, освен всичко останало, е в Италия“, сподели още журналистът.

Бившият наставник на Челси застана начело на Тотнъм през ноември 2021 г. като замени на поста Нуно Еспирито Санто. Той успя да изведе “шпорите” до класиране в Топ 4, но в последно време представянето на тима е крайно неубедително. Тотнъм спечели само четири точки от последните си четири мача в първенството.

Отборът на Конте е пети в таблицата, на шест точки от четворката. Маурисио Почетино и Томас Тухел са основните фаворити за поста. Твърди се, че предпочитанието на ръководството на Тотнъм е Почетино отново да поеме отбора.