0

И спанската полиция арестува футболиста на германския Щутгарт Атакан Каразор, докато той беше на почивка в Ибиса. Според съобщения в медиите той е обвинен в изнасилване.

Футболният клуб от Бундеслигата обяви кратко за ареста в събота следобед и заяви, че играчът отрича каквато и да е престъпна дейност.

Във връзка с продължаващ процес, клубът заяви още, че "засега не може да коментира повече" и не даде никакви подробности за случая. 

Пред германската агенция dpa полицията в Ибиса само потвърди ареста на двама 25-годишни германци, обвинени в изнасилване от млада испанка. Самоличността на замесените лица не се разкрива, съобщи в. "Билд".

Според съобщенията обвиняемите са били арестувани миналия четвъртък след оплакване на жена, която твърди, че е била изнасилена във вила в Сант Хосеп. Както съобщи вестник "Ибиса и Форментера" 18-годишно момиче е отишло при властите, за да подаде жалба за изнасилване. То е настанено в болницата Can Misses.

Роденият в Есен Каразор има договор с VfB от юли 2019 г. През изминалия сезон той има 25 състезателни мача за „швабите“. Миналия месец и двете страни удължиха договора до 2026 г.