0

Случаят с ареста на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд вече има сериозни последици за футболиста.

На 31 януари Гринууд беше арестуван от полицията в Манчестър, обвинен в изнасилване и сексуално посегателство срещу приятелката му Хариет Робсън, след като младата жена качи няколко снимки в Instagram, на които можеха да се видят кръв и синини, получени, вероятно, от физическо насилие от страна на английския национал.

Както публикува Daily Mail, няколко играчи, включително звезди от тежка категория като Кристиано Роналдо, Давид Де Хеа или Пол Погба, спряха да следят английското крило в социалните си мрежи.

Освен това клубни спонсори като TeamViewer или Cadbury, които очакват резултатите от полицейското разследване, вече обявиха, че футболистът няма да се появява в кампаниите им.

Подобна стъпка предприе и спонсорът на играча Nike, от компанията обявиха, че е прекъснала всякакви търговски отношения с британския нападател: "Ние сме дълбоко загрижени за тези тревожни обвинения и ще следим отблизо ситуацията."

От своя страна Манчестър Юнайтед премахна името му от списъка за търсене в онлайн магазина, където не се появява продукт с името Greenwood.

Играчът, който остава в ареста, докато полицията продължава да разследването си, стана обект на гнева и на фенове на Юнайтед, които поискаха от клуба да върне парите, платени за фланелката на футболист, която сега никой не иска.