0

А рне Слот направи немислимото и класира Фейенорд на финал в Европа за първи от 20 години. Неговият тим излиза като аутсайдер срещу Рома, но 43-годишният бивш играч на Цволе и НАК Бреда е сигурен, че има шанс.

За битката с Моуриньо

Неговата биография говори достатъчно. Моуриньо е известен с това, че е спечелил много финали. Ние трябва да се фокусираме върху неговия тим и тактиката му, а не върху това, че толкова много трофеи в кариерата си. Рома може да играе брилянтно във важните мачове, особено в европейските турнири. Те знаят как да се подготвят за такива срещи. Имат страхотен титулярен състав. Ало Моутиньо погледне и пък пейката, там също ще види качествени играчи. Само най-добрите стигат до финалите, логично е срещу нас да се изправи много силен тим, но същото важи и за Рома. Срещу тях ще излезе солиден съперник.

За очакванията на старта на сезона

Ако погледнете предходните няколко сезона, то тогава ще се съгласите, че беше нереалистично да смятаме, че ще играем финал в Европа сега. Фейенорд дори не успяваше да мине груповата фаза на турнирите няколко сезона. Спомням, че в началото на еврокампанията записахме една победа навън, а един журналист със сълзи на очите каза: „Но нали ние никога не печелим като гости!“. Това беше наистина специален момент. Когато започнеш да работиш с този отбор и играеш мачове, ще разбереш, че той има огромен потенциал. Нашите мачове в турнира бяха сред най-атрактивните – много голове, енергия, атакуващ футбол, а това са характерни неща за нидерландските отбори. Без значение какво ще се случи на финала ние може да се гордеем от сезона и да гледаме позитивно напред.

За силните страни на Фейенорд

Ние сме атакуващо настроен тим, която обича да контролира притежанието на топката, да играе с висока интензивност. Когато топката не е в нас, ние искаме бързо да си я върнем. Смятам, че сме труден за побеждаване тим. Трябва да сме фокусирани върху неговите силни и слаби страни. Няма да сменям системата на игра и футболистите, освен ако няма контузени.

За евентуалния триумф в Тирана

Ще мога да опиша какво е чувството какво е да спечелиш турнира, когато това стане факт. Мисля, че успяхме да накараме феновете да се гордеят с нас, но това не е достатъчно, Искаме повече и смятам, че целият отбор ще даде всичко, за да спечелим. Не успяхме да спечелим трофей в Нидерландия, но имаме уникалната възможност да го направим в Европа. Играчите трябва да осъзнаят с какъв потенциал разполагат и да го покажат на 26 май.