0

А рсенал гърми! "Топчиите" записаха първа победа в Шампионската лига за сезона. Лондончани се наложиха във втория кръг на основната фаза с 2:0 над Пари Сен Жермен на стадион „Емирейтс“. Попаденията за успеха реализираха Кай Хаверц и Букайо Сака преди почивката. След първоначалния натиск, който домакините сътвориха, се стигна и до първото попадение, закономерно във вратата на парижани. В 20-ата минута Кай Хаверц скочи най-високо в наказателното поле, за да се възползва от перфектно центриране на Леандро Тросар и с глава отблизо прати топката зад Джанлуиджи Донарума за 1:0.

С попадението Кай Хаверц се превърна в първия играч на лондончани, който отбелязва гол в шест поредни появи на стадион "Емирейтс" след Пиер-Емерик Обамеянг през 2019 година. В 35-ата минута Букайо Сака демонстрира брилянтното си умение за изпълнение на свободен удар, особено от подобна дистанция. Въпреки че ударът му е насочен към средата на вратата, вратарят не успя да реагира много добре и топката се оказа в мрежата за 2:0.

Любопитен факт е, че само Хари Кейн (16) и Винисиус Жуниор (10) са били замесени в повече голове в Шампионската лига от началото на миналия сезон от Букайо Сака (9).

Чистата мрежа за Арсенал пък бе под номер 17 за отбора от началото на календарната 2024 година в 32 мача. От всички отбори в Топ 5 лигите само Реал Мадрид има повече - 18.

“Напълно съм доволен от нашата игра. Срещнахме съперник, който демонстрира ярка и индивидуално силна игра. Много е трудно да се играеш срещу ПСЖ, когато не владееш топката. През първото полувреме доминирахме, създадохме много положения, но през второто полувреме всичко се разви малко по-различно. Трябваше да работим много, дори повече от очакваното. В Шампионската лига изискванията са много по-високи, но съм убеден, че успяхме да се справим достойно с този тест”, каза Артета след мача.

“Невъзможно е да постигнем желания резултат, когато губим единоборствата. Защитниците разчитаха успешно атаките ни, докато нашите нападатели не успяха нито веднъж да преодолеят защитата. Арсенал ни превъзхождаше във всяко едно отношение. Трябва да ни оценят в края на сезона. Това е първият ни мач на високо ниво, предстоят и други подобни мачове. Изиграхме гостуване с висока интензивност, но е трудно да се обсъжда футболната тактика, когато противникът се окаже толкова по-силен. Не трябва да повтаряме грешките, направени днес”, каза пък Енрике.

“Не искам да изтъквам никого конкретно, отговорността за поражението е изцяло моя, но и всички играха по-зле от възможностите си. Противникът беше по-силен. ПСЖ се срещна с един от най-добрите отбори в момента”, допълни Енрике.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX