0

Л идерът във Висшата лига Арсенал, възхваляван от медии като потенциален претендент за титлата, се издъни лошо за Купата на  лигата „Карабао“ срещу възродения Брайтън. Насред „Емирейтс“ резервите на Микел Артета се провалиха и отпаднаха с 1:3, въпреки че Нкетия откри резултата за „топчиите“ в 20-ата мин. Бившият играч на отбора Дани Уелбек изравни от дузпа в 27-та. Каору Митома и Тарик Лампти спечелиха мача за Албиън с голове през второто полувреме.

В най-интересния мач от кръга Манчестър Сити се справи с Челси с 2:0 с голове на Махрез в 53-ата от пряк свободен удар и на аржентинеца Хулиан Алварес само 5 мин. по-късно. Бившият нападател на „гражданите“ Стърлинг вкара топката в мрежата на предишния си тим, но гол не бе зачетен заради засада.

Мениджърът Хосеп Гуардиола направи седем промени в състава на Сити в сравнение с мача срещу Фулъм в събота, но шампионите все още разполагаха със стартов състав от 11 души, оценявани на повече от 300 милиона лири.

Челси, миналогодишен финалист в турнира, заложи на редица младоци, сред които и обещаващият 18-годишен дебютант Люис Хол. Сити обаче доминираше през целия мач и спечели заслужено. Джак Грийлиш изигра силен мач и създаде редица положения, преди Марез да се разпише от пряксвободен удар в 53-та минута. Алварес удвои преднината на отбора пет минути по-късно и така Сити се класира за четвъртия кръг. 

Отборът на Ливърпул, който е много неубедителен този сезон,  издрапа в следващия кръг с дузпи срещу третодивизионния Дарби Каунти.

След 0:0 в игровото време вратарят Келехер се превърна в герой за тима на Клопо за победата 3:2 с дузпи. Куйвин Келъхър спаси три удара от бялата точка, а за "червените" точни бяха Алекс Окслейд-Чембърлейн, Дарвин Нунес и Харви Елиът.

Местният съперник на Дарби в Средна Англия – Нотингам Форест, скалпира Тотнъм с голове на Ренан Лоди и Лингард, като нанесе втора поредна загуба на „шпорите“, водени от Конте.

Втородивизионният Блекбърн изхвърли от турнира Уест Хем с 10:9 след изпълнение на дузпи. До тях се стигна, след като чилийският нападател Бен Бреретон вкара за равенство 2:2 в 88-та минута на "Лондон Стейдиъм".

Нюкасъл продължава напред след дузпи и победа с 3:2 срещу Кристъл Палас, а Саутхемптън надви с 6:5 Шефилд Уензди отново след изпълнение на удари от бялата точка.

Улвърхемптън пък победи Лийдс с 1:0, след като Бубакар Траоре вкара в 85-ата минута.