0

О бщо над 165 милиона евро ще трябва да се бръкне лондонският Арсенал, за да се подсили с три южноамерикански звезди през летния трансферен пазар - за уредения от Ман Сити Габриел Жезус "артилеристите" ще платят 54 млн. евро, за набелязания защитник от Аякс Лисандро Мартинес искат 51,6 млн. евро, за бразилеца Рафиня от Лийдс - 60 млн. евро.

Арсенал е отправил подобрена оферта за защитника на нидерландския Аякс Лисандро Мартинес. Новото предложение от лондончани е на стойност 34 милиона паунда плюс бонуси, а първото – за 30 милиона бе отхвърлено от Аякс, който настоява за 43 милиона (51,6 милиона евро)..

24-годишният аржентински футболист не крие интереса си да заиграе във Висшата лига, но заяви, че е щастлив в отбора от Амстердам. Освен Арсенал, кандидат подписа на Мартинес е и Манчестър Юнайтед, който обаче ще трябва да се раздели с няколко играчи.

Арсенал вижда в лицето на Лисандро Мартинес ключово попълнение за защитната си линия. 

Лондончани продължава и преговорите с бразилеца Рафиня от Лийдс, след като си осигури подписа на сънародника му Габриел Жезус от Манчестър Сити. 

Според Sportsmail, ръководството на Арсенал предлага 50 милиона паунда (60 млн. евро) за Рафиня.