0

А рсенал спечели първия трофей за сезона в Англия, а именно „Къмюнити Шийлд“. Възпитаниците на Микел Артета завоюваха отличието след драматичен успех с дузпи с 4:1 над шампиона Манчестър Сити. 

В редовното време срещата завърши при равенство 1:1, като тимът на Арсенал стигна до изравнителното попадение едва в 101-ата минута, дело на Леандро Тросар. Преди това „гражданите” поведоха с ювелирно изпълнение на Коул Палмър в 77-ата минута.

В 25-ата минута новото попълнение на столичани Кай Хаверц и Габриел Мартинели последователно не успяха да открият резултата.

Пет минути преди почивката направилият официален дебют за столичани Хаверц отново не успя да се разпише. 

В 52-ата минута удар с глава на Джон Стоунс беше спасен от Арън Рамсдейл. Точно 13 минути преди изтичане на редовното време младият Коул Палмър с диагонален шут откри резултата в полза на Сити.

Последваха пропуски на Фил Фоудън и Родри, за да се стигне до 11-ата минута на допълнителното време. Тогава защитата на шампионите не успя да изчисти добре топката след изпълнение на корнер и Букайо Сака подаде за Леандро Тросар, който шутира. Топката се отби в защитник на "небесносините" и влезе във вратата пред безпомощния Щефан Ортега.

При последвалите 11-метрови удари Мартин Йодегор, Леандро Тросар, Букайо Сака и Фабио Виейра бяха точно в полза на лондончани. Кевин де Бройне удари греда, а шутът на Родри от бялата точка беше спасен от Арън Рамсдейл за крайното 4:1.

Арсенал спечели Къмюнити Шийлд за 17-ти път в историята си.