0

А ржентина спечели Копа Америка за рекорден 16-ти път. "Гаучосите" победиха Колумбия с 1:0 на финала след продължения. Единственото попадение на „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями отбеляза Лаутаро Мартинес в 112-ата минута. 

Двубоят започна с час и 22 минути закъснение заради проблеми с влизането на феновете на стадиона. Една от вратите беше пробита от колумбийски фенове, които нахлуха през нея, а впоследствие полицията я затвори. Колумбийските фенове предизвикаха безредици, прескачайки загражденията, тъй като се опитаха да влязат на стадиона без билети. Органите на реда реагираха и арестуваха между 10 и 15 запалянковци. Медиите съобщиха и за 7 ранени.

Аржентина триумфира на Копа Америка
Аржентина Аржентина Аржентина Колумбия
32

Лионел Меси получи контузия в глезена и напусна принудително терена в последния си мач за „албиселесте“ на турнира Копа Америка. Анхел Ди Мария пък се сбогува с националния отбор на Аржентина.

Така "албиселесте" спечели три поредни големи международни турнира. Преди това отборът на Лионел Скалони беше най-добрият на световното първенство през 2022 г. и Купата на Америка през 2021 г. Аржентина повтори постижението на националния отбор на Испания, който също спечели три поредни топ турнира - Евро 2012, Мондиал 2010 и Евро 2008.