0

Б айер Леверкузен направи сериозна крачка към финала на Лига Европа с победа с 2:0 над Рома като гост в първия полуфинален мач между двата тима.

Флориан Вирц даде аванс на "аспирините" в 28-ата минута, когато получи пас от Алехандро Грималдо, възползвал се от грешка на Рик Карсдорп. В 73-ата минута Роберт Андрих вкара гол от над 20 метра, завършвайки много добра атака, която включваше Грималдо, Фримпонг и Станишич. 

По този начин „аспирините“ удължиха невероятната си серия без загуба на 47 поредни мача във всички турнири и са съвсем близо до място на финала в Лига Европа, но за да се класират за двубоя на Дъблин ще трябва да се справят добре и на реванша с Рома, който е в четвъртък, 9 май.

Голът за 20-годишния суперталант Вирц е под №4 за него през този сезон в Лига Европа и неговият 12-и гол в като цяло в турнира. По този начин той стана едва вторият футболист в историята на Лига Европа и Купата на УЕФА, който стига до 12 гола в турнира, преди да е навършил 21 години.

В другия полуфинал Олимпик Марсилия и Аталанта не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1.  Бергамаските поведоха с гол в 10-ата минута на Джанлука Скамака, но домакините изравниха чрез Шансел Мбемба десет по-късно.

До края на срещата „фокейците“ опитаха да стигнат до пълен обрат в резултата, но неуспешно. Аталанта се бранеше добре и контраатакуваше. Все пак италианският тим постигна добър турнирен резултат преди реванша.