0

През миналия сезон Леверкузен направи сензационен рейд на домашната сцена и направи феноменален дубъл, без да загуби мач. „Аспирините“ стигнаха и до финал в Лига Европа, но го загуби с 0:3 срещу Аталанта. Основна фигура в тима на Шаби Алонсо бе младият плеймейкър Флориан Вирц, който дори спечели наградата на футболист на сезона в Бундеслигата. Германският национал даде обширно интервю за www.bundesliga.com.

 - Флоран, спечели титлата на Германия и националната купа, бе избран за футболист на сезона. Възможно ли тези успехи да те главозамаят?
 - Не, моето отношение към спорта не е такова. Аз искам да надградя върху всичко това. Ние искаме да сме успешен тим за дълъг период от време. За нас няма е добре, ако решим, че сме направили достатъчно след миналия сезон. Трябва да продължим в същия дух и да станем още по-добри.

 - Лично ти какво смяташ, че може да подобриш в играта си?
 - Вярвам, че вземането на точните решения на терена е много важно, а не само да бъдеш опасен пред гола. Много е важна работата в дефанзивен план и трябва да работя много в това отношение. За всеки футболист е много важно да бъде в отлична физическа форма. Аз трябва да полагам точните грижи за тялото си, за да стана още по-силен. Всичко друго след това следва автоматично. От всеки мач и от всеки съперник може да се научи нещо. Това ще се опитам да правя и през новия сезон. Чакам с нетърпение неговия старт.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX