0

А таланта е с единия крак на полуфинал в Лига Европа! Италианците поднесоха една от най-големите изненади в историята на европейските клубни турнири, след като се подиграха с Ливърпул на "Анфийлд"! Бергамаските победиха с 3:0 след две попадения на Джанлука Скамака и гол на Марио Пашалич.

Италианският отбор бе по-добрият в хода на целия двубой и нанесе първа загуба на мърсисайдци на собствения им терен от 14 месеца насам. Така задачата на Ливърпул в реванша на 18-ти април изглежда почти невъзможна.

Рома се наложи над Милан с минималното 1:0 при своето гостуване на „Сан Сиро“ в първия четвъртфинален мач между двата отбора. Джанлука Манчини бе автор на единственото попадение в срещата, което бе на сметката на римските "вълци" в 17-ата минута. Той бе точен с глава след центрирана топка от корнер. 

Все пак интригата се запазва и ще се разплете на реванша, който е на „Стадио Олимпико“ след седмица.

В друг мач тази вечер Байер Леверкузен се наложи над Уест Хем с 2:0 на „Бай Арена“. Воденият от Чаби Алонсо тим владееше инициативата през цялото време, но резервите Йонас Хофман и Виктор Бонифас изковаха аванса на „аспирините“ късно в двубоя.

По този начин Уест Хем ще трябва да свърши много работа, ако иска да промени развоя на събитията в реванша на „Лондон Стейдиъм“.

В последната 1/4-финална двойка Бенфика победи Олимпик Марсилия с 2:1. За лисабонските "орли" се разписаха Рафа Силва и Анхел ди Мария, докато Пиер-Емерик Обамеянг бе точен за французите. Така и тук всичко ще се реши в реванша след една седмица.