0

А тлетико Мадрид измъкна равен 2:2 като гост на Виляреал в последния мач от първия кръг на испанската ла Лига. 

И четирите гола паднаха през първото полувреме на срещата, а мадридчани на два пъти бяха догонващи в резултата.

На La Ceramica “дюшекчиите“ пак бяха с хлабавата защита от миналия сезон, когато пуснаха 43 гола в Ла Лига във вратата на един от най-добрите вратари в света Ян Облак (за сравнение – шампионът Реал допусна само 26). 

В 18-ата мин. нидерландският нападател Арно Данжума изведе домакините от Виляреал напред с удар от близко разстояние, след като изпревари Аксел Витсел.

Маркос Йоренте изравни за 1:1 при успешна контра 2 минути по-късно след пас на Антоан Гризман. 

Бразилецът Самуел Лино удари греда за Атлетико в 35-ата минута, а Коке си отбеляза автогол в 37-ата след грешка на вратаря Ян Облак и Виляреал пак поведе: 2:1.

В петата минута на добавеното време преди почивката дебютиралият за тима от Мадрид норвежец Александър Сьорлот реализира за 2:2. 

Купеният за много пари от Ман Сити аржентински световен шампион Хулиан Алварес дебютира за Атлетико, влизайки от пейката в 78-ата минута на мястото на Гризман.

"Имахме индивидуални ситуации, в които трябва да се подобрим, но като колективни усилия отборът игра добре. Допуснахме голове, които можехме да избегнем", коментира треньорът на Атлетико Диего Симеоне пред телевизия Movistar Plus. "Работата е там, че при малкото шансове, които (Виляреал) имаха в атака, ние бяхме беззъби и дори допуснахме два гола. Но видях добри неща и детайли, които ще правят разликата през годината", обеща аржентинският наставник на Атлетико.

Испания, Ла Лига, първи кръг, понеделник:

Виляреал - Атлетико Мадрид - 2:2
Валядолид - Еспаньол - 1:0

от неделя:
Реал Сосиедад - Райо Валекано - 1:2
Майорка - Реал Мадрид  - 1:1

от събота:
Осасуна - Леганес - 1:1
Валенсия - Барселона - 1:2

от петък:
Селта Виго - Алавес - 2:1
Лас Палмас - Севиля - 2:2

от четвъртък:
Атлетик Билбао - Хетафе - 1:1
Бетис - Жирона – 1:1.