0

А тлетико спечели с 2:0 домакинството си на Селта Виго от 26-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения за „дюшекчиите“ вкара Ренан Лоди в 36-ата и 60-ата минута.
С победата мадридчани продължават стабилизирането си в шампионата. Тимът на Диего Симеоне е на трето място с 45 точки, на 3 пред Барселона, който е с два мача по-малко. В същото време Селта Виго е точно в средата на таблицата, на 10-о място с 32 пункта.

След двубоя треньорът Диего Симеоне бе много щастлив и най-после си отдъхна, че може би кризата е отминала. „Думата динамика се използва често във футбола, но смятам, че този отбор показва различен дух и агресивност в последно време. Резултатите напоследък са в наша полза. Срещу Манчестър Юнайтед за малко не се получи, но да се надяваме, че ще останем на победния път. Вътрешната конкуренция расте и това е едно от най-хубавите неща, които могат да ни се случат. Ако останем фокусирани, лоялни и отдадени, този отбор ще продължи да побеждава“, убеден е Симеоне.

В същото време се оказа, че Ареснал е получил предложение да привлече нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс през лятото, твърди журналистът Мигел Дилейни. Не е тайна, че лондончани търсят нови играчи в атака, след като през лятото ще останат без Александър Лаказет и Еди Нкетия, чийто договори изтичат. Така че в клуба вече се оглеждат за различни опции. 22-годишният Феликс бе привлечен с големи очаквания в Атлетико, който плати за него огромната сума от 127 милиона евро на Бенфика през лятото на 2019 година. Португалецът обаче така и не успя да разкрие пълния си потенциал на "Уанда Метрополитано". Той има едва 24 гола за клуба в 102 изиграни мача. През настоящата кампания не играе редовно, като е записал 26 мача и 5 гола на сметката си.