0

Б айерн Мюнхен ще опита да осъществи много голям трансфер през тази зима. Баварците проявяват сериозен интерес към защитника на Барселона Роналд Араухо, твърди журналистът от "Скай Германия" Флориан Плетенберг. 

24-годишният уругваец е силно желан от треньора Томас Тухел. Специалистът цени много качествата на централния бранител, който може да играе и като десен бек, и го е превърнал в свой приоритет. 

В петък Тухел и спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд са провели видео разговор с Араухо, след който южноамериканецът е бил силно развълнуван, гласи информацията на един от най-близките до баварския колос журналисти. 

Треньорът е обявил на защитника, че иска само него и никой друг. Сега на "Алианц Арена" очакват знак от Араухо. Ако уругваецът даде такъв, че е склонен на трансфер, то Байерн е готов на всичко, за да го има в състава си. 

Роналд Араухо е част от Барселона от 2018 година, когато беше привлечен от Бостън Ривър. Договорът му с каталунците е до лятото на 2026 година. Защитникът е оценяван на поне 70 млн. евро. 

През лятото Байерн счупи трансферния си рекорд, след като плати близо 100 млн. евро за Хари Кейн. С бонусите тази сума може да бъде и надхвърлена. 

Източник gong.bg