0

Б айерн Мюнхен победи с 2:0 у дома Кьолн в мач от 29-ия кръг от Първа Бундеслига. Баварците не допуснаха попадение във вратата си за първи път през последните 11 мача и не позволиха на Байер Леверкузен да стане шампион на Германия още днес.

Преди почивката основният голмайстор на "червените" Хари Кейн на няколко пъти пропусна да се разпише, а красиво попадение на Рафаел Герейро в 65-ата минута даде аванс за миналогодишния първенец.

В третата минута на допълнителното време Томас Мюлер се възползва от груба грешка в защитата на "козлите" и оформи крайното 2:0.

Байерн изостава на 13 точки от лидера Леверкузен. Ако "аспирините" спечелят утре у дома срещу Вердер Бремен, ще спечелят първа титла в клубната си история.

Кьолн е в зоната на изпадащите с 22 точки.  

В друга среща от кръга Борусия Дортмунд победи с 2:1 като гост местния си съперник Борусия Мьонхенгладбах и запази шансове да се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

Дортмунд има 56 точки на пето място в класирането, докато Мьонхенгладбах е на 11-та позиция с 31 точки.

РБ Лайпциг се наложи с 3:0 у дома срещу Волфсубрг и също е с 56 точки, но на четвърто място в подреждането. 

Попадения на Дани Олмо, Бенямин Шешко и Лоис Опенда осигуриха класическия успех в полза на "червените бикове".

"Вълците" са на 14-та позиция с 28 точки.

По-късно днес борещият се за участие в Шампионската лига отбор на Щутгарт играе пред собствена публика срещу Айнтрахт Франкфурт.