0

Б айерн Мюнхен победи Щутгарт с 2:1 като гост в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. По този начин баварците се завърнаха на първото място във временното класиране с 49 точки, където за почти денонощие бе Борусия Дортмунд. Вестфалци са втори със същия актив, но по-лоша голова разлика. Щутгарт е 16-и с актив от 19 точки.

Байерн Мюнхен успя да вземе аванс в резултата в 39-ата минута на срещата, когато Мусиала намери Матайс де Лихт на стрелкова позиция в наказателното поле, нидерландецът не стреля по най-убедителния начин, но топката по все пак влетя в мрежата на Щутгарт.

Баварците реализираха и второ попадение в 62-ата минута на срещата. Томас Мюлер пусна към Ерик Максим Чупо-Мотинг, а той с удар в долния ляв ъгъл удвои аванса на гостите от Мюнхен.

Щутгарт успя да върне едно попадение в 88-ата мкинута. Енцо Мийо центрира много добре за Хуан Хосе Переа, а той прати топката в мрежата на Зомер за 1:2.

Щутгарт можеше да изравни резултата в третата минута на добавеното време на мача. Танги Кулибали отправи удар с глава след центриране на Томаш, но топката мина опасно покрай вратата. В ответната атака Садио Мане не успя да нанесе добър удар с глава след остро центриране на Станишич отдясно.