0

Б айерн Мюнхен победи като домакин РБ Лайпциг с 3:2 в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата и увеличи аванса си на върха във временното класиране.

С третия си пореден успех в шампионата Байерн събра 52 точки, на девет пред втория Борусия Дортмунд, който е с 43, но и мач по-малко.

Тимът на РБ Лайпциг пък остава седми с 31 точки, след като прекъсна серията си от три победи в Бундеслигата.

Томас Мюлер откри резултата за домакините в 12-ата минута, а в 27-ата Андре Силва изравни за 1:1, реализирайки след хубав пас от Конрад Лаймер.

Серж Гнабри изведе Мюлер в 36-ата минута и с глава той вкара топката в мрежата на гостите, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж попадението не бе зачетено заради фаул в хода на атаката.

Байерн все пак приключи първото полувреме с гол аванс - Левандовски бе точен за 2:1 с глава в 44-ата минута след центриране на Кингсли Коман.

След почивката футболистите на РБ Лайпциг отново изравниха. Кристофър Нкунку реализира за 2:2 в 53-ата минута след втора асистенция на Лаймер.

Крайният изход на двубоя бе решен с автогол на хърватина Йошко Гвардиол, който прати топката във вратата на своя тим в 58-ата минута за крайното 3:2.