0

Байерн Мюнхен се е разбра с РБ Лайпциг за спортния директор Макс Еберл, съобщава „Билд“. Баварците ще платят 3,5 милиона евро компенсация на „червените бикове“ за услугите на 50-годишния функионер. Еберл ще се откаже от всички останали заплати и бонуси, на които е имал право в Лайпциг. Договорката за приятелски мач, за която се бяха разбрали двата клуба при назначението на Юлиан Нагелсман в Байерн, сега е отменена. Вместо това баварците ще платят на РБ Лайпциг допълнителна шестцифрена сума.

Еберл все още има договор с РБ Лайпциг, но от края на септември миналата година бе освободен от поста си и не взема никакви решения в клуба. Шефовете след разбраха за интереса на Байерн към него, както и за желанието на Еберл да се премести на „Алианц Арена“.

Идеята на баварците е Еберл да наследи техническия директор Марко Непе и по този начин да стане началник на изпълняващия поста спортен директор Кристоф Фройнд.

Иначе Макс Еберл е бивш нападател и дългогодишен спортен директор на Борусия Мьонхенгладбах. Германецът бе спортен директор при „жребчетата“ в периода 2008-2022 година, а след това се премести в Лайпциг.