0

Б айерн Мюнхен продължава с неубедителното си представяне в Бундеслигата. Баварците записаха четвърти мач поред без победа, като след три последователни равенства дойде ред и на поражение. 

Воденият от Юлиан Нагелсман отбор отстъпи с 0:1 при гостуването си на Аугсбург в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата.

Единственият гол в мача вкара Мергим Бериша в 59-ата минута. Баварците отново бяха неубедителни и направиха няколко сериозни пропуски.

Шампионите остават четвърти във временното класиране с 12 точки, докато Аугсбург записа втори пореден успех и вече е 11-и с 9 точки.  

Отборите на Байер Леверкузен и Вердер Бремен завършиха при резултат 1:1 в  друг мач от кръга. Домакините поведоха с гол на Демирбай в 57-та минута, а резултатът бе изравнен от Милош Великович в 82-та минута.

Българинът Илия Груев започна като титуляр за Вердер и бе земенен в 79-ата минута при 0:1. 3 минути след това Никлас Фюлкруг засече центриране от ъглов удар и прати топката малко под напречната греда, но изненадващо вратарят направи удивително спасяване и я извади. Тя обаче попадна в Милош Великович, който стреля в целта за крайното 1:1.

Борусия Дортмунд постигна важен успех, като се наложи над Шалке 04 в рурското дерби с 1:0. Победата дойде десет минути преди края на редовното време, като точен за домакините бе Юсуфа Мукоко. Той се разписа с глава отблизо, като заби топката под напречната греда. Малко преди това Мукоко бе останал сам очи в очи с вратаря на Шалке Александър Шволов, който успя да изби шута му в ъгъла. Борусия излезе поне временно начело в Бундеслигата.

Айнтрахт Франкфурт се наложи над Щутгарт с 3:1 при гостуване. Гостите поведоха с два гола, благодарение на Себастиан Роде и Дайчи Камада. Тиаго Томас върна един гол за швабите, но в края Кристиян Якич оформи крайното 3:1.