0

С 3 гола на Левандовски до 23-ата мин., две попадения на Томас Мюлер и по едно за Серж Гнабри и Лирой Сане Байерн Мюнхен размаза 7:1 вкъщи австрийския РБ Залцбург (1:1 в първия мач) и е на 1/4-финала в Шампионската лига. 

Баварците, за които Мануел Нойер се върна на вратата след операция на коляното, решиха всичко набързо чрез Левандовски, който закова 3 гола за 11 минути: в 12-ата, 21-ата и 23-ата. Серж Гнабри направи 4:0 в 31-ата, през второто полувреме Томас Мюлер (54, 83) и Лирой Сане (85) довършиха гостите за 

Мауриц Кяергор вкара утешителния гол за Залцбург в 70-ата минута за 1:5.

Първите две попадения на Левандовски бяха от дузпи, отсъдени за фаулове срещу него на Максимилиан Вьобер. Третият пък падна след левашки опит за изчистване на вратаря на гостите Филип Кьон. За Левандовски, който вече има 12 гола в Шампионската лига този сезон, това бе пети хеттрик в турнира (Кр. Роналдо и Меси имат по 8). Полякът е с 42 попадения във всички турнири за сезона.

Неговият хеттрик срещу РБ Залцбург влиза в историята като първият в ШЛ, отбелязан до 23-ата мин. Все пак най-експедитивната тройка – само за 8 минути, е в актива на Бафетимби Гомис при разгрома със същия резултат 7:1 на неговия Лион над Динамо Загреб през 2011 г.

Четвъртфиналите в ШЛ ще се играят между 5 и 13 април. Жребият за двубоите ще се проведе на 18 март.