0

П олша победи Турция с 2:1 в последна контрола и за двата отбора преди европейското в Германия. Мачът във Варшава бе под №150 в националния за капитана Роберт Левандовски, който обаче не можа да го доиграе.

Двама нападатели от полския състав пострадаха. В 12-ата минута Карол Швидерски откри резултата, възползвайки се от подаване на Левандовски. Докато празнуваше гола, асът на Верона се приземи лошо след скок и контузи глезена си. След като получи лекарска помощ, той се върна на терена, но бе заменен в 19-ата минута, с което стана ясно, че не може да продължи.

В 32-ата минута Левандовски също беше заменен заради травма. Топстрелецът на Барселона седна на терена и показа, че за него мачът е приключил.

Припомняме, че в предната контрола – с Украйна (3:1), вече поляците загубиха една от големите си звезди за европейското, след като Аркадиуш Милик (Ювентус) се контузи.

Във Варшава турците имаха изключително много положения, но вратарят на домакините Войчех Сченсни беше на висота.

В 77-ата минута Баръж Йълмъз стреля от границата на наказателното поле и след лек рикошет топката влетя в мрежата за 1:1.

В 90-ата минута след великолепен пробив младокът от Рома Никола Залевски стреля мощно за 2:1.

Полша ще започне кампанията си на Евро 2024 на 16 юни с мач срещу Нидерландия. 2 дни по-късно Турция излиза срещу Грузия.
„Дружина полска” е в група D още с Австрия и Франция, а комшиите – с Португалия и Чехия в група F.