0

Б арселона и Жирона завършиха 0:0 в последния мач от 28-мия кръг на испанското футболно първенство.

Каталунското дерби, което се игра на "Камп Ноу", не предложи очакваните емоции, като и двата отбора не създадоха много положения за гол. За това красноречиво говори и статистиката, която отчете едва два точни удара общо, като и двата бяха на сметката на домакините.

Роберт Левандовски имаше възможност да открие резултата в петата минута, но пропусна много добра възможност. До почивката Роналд Араухо също имаше шанс да реализира, но ударът на защитника бе избит в корнер от вратаря на гостите Пауло Гадзанига.

През вторите 45 минути "блауграна" продължи да атакува по-често, но солидната игра на гостите в отбрана им позволи да измъкнат точка.

С равенството Барселона събра 72 точки от 28 мача и води на върха в класирането с 13 пред втория Реал Мадрид при оставащите 10 кръга до края на сезона. Жирона е на 11-о място с 35 точки.

Интересното е, че и в този мач викове „Меси, Меси“ огласиха стадиона в 10-ата минута. Това се случи миналата седмица в мача за Купата на краля срещу Реал Мадрид и се повтори по време на снощния мач срещу Жирона.

Повториха се и скандиранията в подкрепа на Гави в 30-ата минута като знак на подкрепа за непрекъснатите критики, които той получава напоследък.