0

Б арселона има още 3 дни, за да си уреди нападател с голмайсторски нюх до края на сезона. Треньорът Шави Ернандес вече има крилото, което искаше – завърналият се Адама Траоре мина днес медицински преглед в Барселона в очакване на официалното потвърждаване на наема му от Улвърхемптън.

И остава нападателят – първият вариант бе Алваро Мората, но сделка за него изглежда все по-сложна в оставащите броени дни заради затрудненията от страна на Атлетико и Ювентус.

Сега най-достижим изглежда изхвърленият от състава на Арсенал габонски голаджия и бивш капитан на „артилеристите“ Пиер-Емерик Обамеянг, желан от Барса от доста време. Нападателят, който празнуваше головете си в Борусия Дортмунд с маски на Спайдърмен и Батман, а в Арсенал - с такава на Черната пантера, с готовност ще бъде пуснат от мениджъра на Арсенал Артета под наем в родния му клуб Барселона.

Единствената сериозна пречка пред операцията е нежеланието на Усман Дембеле да напусне и да освободи място за картотекиране на нов играч.

Към момента агентите на французина държат в шах ръководството на Барселона, която остана без отказалия се Агуеро и без контузения Ансу Фати.

Шави държи на голмайстор, който да е готов да влезе в игра веднага, и 32-годишният Обамеянг е най-реалният вариант, отбелязва „Марка“.

Ще е необходимо обаче да се изчака, за да бъде разрешен въпросът с Дембеле