0

Барселона направи поредна грешна стъпка в испанската Ла Лига. Каталунците завършиха 2:2 при гостуването си на Осасуна в мач от 17-ия кръг на първенството. Това е втора поредна издънка на Барса в Испания.

Каталунците поведоха при първата си възможност. В 12-ата минута Гави центрира към Нико Гонсалес, който със своя шут успя да преодолее Серхио Ерера - 0:1. Авансът на каталунците обаче се задържа едва две минути. При изпълнение на фал Давид Гарсия изравни след удар с глава. Малко след почивката се стигна до скандален момент, защото само в рамките на десетина секунди Осасуна не получи дузпа, а вместо това допусна второ попадение. Първо топката срещна ръката на Серхио Бускетс в пеналта на Барса при опит на Гави да изчисти, но съдията подмина ситуацията, а малко след това Абдесамад Езалзули вкара първия си гол за първия отбор.  Домакините продължаваха да протестират и в минутите след попадението, но системата за видеоповторения VAR не се намеси.

Барса пък продължаваше да създава опасни атаки най-вече чрез Дембеле, чийто мерник обаче беше неточен. Последва натиск на Осасуна и в 86-ата минута резервата Чими Авила възстанови равенството с удар извън наказателното поле.

​Лидерът Реал Мадрид прождължи победния си ход в Испания. Кралете сразиха Атлетико в дербито на кръга с 2:0 Головете вкараха Карим Бензема (16) и Марко Асенсио (57). Победата е пета поредна за тима воден от Карло Анчелоти в Ла Лига и Шампионската лига. Реал води убедително с 42 т. от 17 мача пред Севиля 34 (16) и Бетис 33 (17). Барселона е на осмо място с 24 т. (16).