0

В аленсия удържа Барселона за 1:1 на "Местая" в 17-ия кръг на Ла Лига. Със спечелената точка Барселона събра актив от 35 и заема третото място във временното класиране, докато съставът на Валенсия е десети с 20. "Прилепите" спряха серията си от пет поредни загуби срещу каталунците.

Головете паднаха през второто полувреме. Барселона откри в 55-ата минута. Френки Де Йонг изведе по отличен начин Рафиня в наказателното поле, той напредна няколко метра и пусна успореден на голлинията пас към Жоао Феликс. Португалецът се оказа абсолютно сам и на празна врата не срещна никакви проблеми да прати топката в мрежата. Нападателят на Барселона не се зарадва изобщо след отбелязаното попадение, мислейки, че е бил в засада. Ситуацията обаче бе съвсем редовна и така Барселона взе минимална преднина.

Валенсия отговори подобаващо на предизвикателството. „Прилепите” възстановиха статуквото на терена с прекрасен гол на Уго Гийямон в 70-ата минута. След продължително нападение за домакините топката попадна в Гийямон на границата на наказателното поле и отправи изключително техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

"Заслужавахме да спечелим. Играхме много добре и направихме всичко необходимо, за да победим. Създадохме достатъчно положения за победа. Трябва да сме много по-силни в половината на съперника, но в крайна сметка загубихме две точки. Ако има нещо, върху което трябва да се съсредоточим, това е ефективността. Не можем да си простим такива пропуски. Трябва да изискваме повече от себе си. Разочарован съм, защото смятам, че този мач трябваше да бъде спечелен. Искам да бъда позитивен, че ще бъдем по-добри", заяви след мача треньорът на Барселона Шави Ернандес.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX