0

ДЖОНАТАН ЛИЮ, „ГАРДИЪН“

Роберт Левандовски подписа 4-годишен договор с Барселона. Това вероятно означава, че пред него има още само 18 месеца футбол на високо ниво, а след това учтиво ще бъде помолен да си намали заплатата. Ако искаш, както се казва. По принцип дали една сделка е добра за Барса зависи преди всичко от това как ще се отрази тя на финансите на клуба, които в последните години са проблематични. В случая с Левандовски може би ще има някакво предоговаряне на възнаграждението в един момент. Това е предимството да си най-големият, но в същото време и най-непоследователен финансово клуб в света.

Нагелсман скочи на Барса! Това е единственият клуб, който купува играчи, въпреки че няма пари

Винаги трябва да се намери начин да се изстискат още пари. Сега частично бе решен проблемът с продажбата на тв правата за следващите 25 години. С парите от първия транш каталунците си осигуриха услугите на Рафиня, Франк Кесие, Андреас Кристенсен и Роберт Левандовски. Очаква се следващите цели да бъдат Сезар Аспиликуета, Жюл Кунде и Бернардо Силва.

Вече спокойно може да се каже, че това е най-мистериозната лятна селекция в цялата история на Барселона, защото най-важният въпрос е откъде идват парите за новите играчи? Има и други въпроси? Кой нормален играч би отишъл в този този комично управляван клуб? Какво му е било обещано? И най-вече каква игра играе ръководството на Барса?

Цялата разработка четете на страниците на "Мач Телеграф"