0

Б арселона не успя да отговори подобаващо след загубата от Реал Мадрид в "Ел Класико" преди седмица, но все пак се добра до победа с 1:0 в гостуването си на Реал Сосиедад,

Единственото попадение отбеляза Роналд Араухо в четвъртата минута на добавеното време.

Преди това каталунците бяха надиграни, но се измъкваха след чудесни намеси на Марк-Андре тер Стеген.

Едва в заключителните минути тимът на Чави Ернандес, който имаше един точен удар за повече от 80 минути, наложи натиск и измъкна победата.

Тя доближи каталунците на точка зад Реал Мадрид, който утре приема Райо Валекано. За баските това е първа домакинска загуба през този сезон.

Сосиедад победи Барса на "Камп Ноу" през май в последния двубой между двата отбора, но пък каталунците не са губили като гост от този съперник от април 2016-а.

В 33-тата минута Тер Стеген не успя добре да се справи с едно центриране, топката стигна до Субименди, който отблизо можеше да открие, но Кунде се намеси добре и му попречи.

Тимът на Чави Ерандес не успя да създаде абсолютно нищо в офанзивен план през първата част. Първият точен удар за гостите дойде едва в последната минута. Той обаче не беше опасен. Непосредствено преди него гостите настояваха за дузпа след падане на Феликс в наказателното поле. Контакт между него и крака на Субелдия имаше, но португалецът преекспонира ситуацията. В крайна сметка наказателен удар не бе отсъден. 

Гостите опитаха да започнат по-агресивно в началото на второто полувреме, но това не им донесе нищо, освен че държаха топката повече. В 57-ата минута Чави замени Левандовски, който бе незабележим до момента, с Педри. Феран Торес пък влезе на мястото на Фермин Лопес.

В 66-ата минута и домакините имаха претенции за дузпа за евентуално нарушение на Кунде срещу Оярсабал. И тук сигнал не последва, като ВАР не коригира решението на главния рефер. Отново имаше контакт, както и в ситуацията с Феликс. Все пак съдиите показаха идентични критерии и в двата случая. 

Рафиня и Ямал също влязоха в игра за каталунците.

 Барселона все пак наложи натиск в последните минути,

Първо стражът на домакините спаси силен удар на Араухо, а Педри изведе Гави сам срещу Ремиро, но не успя да го преодолее.

В самия край на добавеното време, което бе три минути, Арахухо изскочи зад гърба на отбраната и засече с глава центриране на Гюндоган. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но такава нямаше и ВАР потвърди грешката, така че попадението бе зачетено.