0

Н овата Барса на Шави издържа теста Наполи и с 4:2 на стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол проби за жребия на осминафиналите в Лига Европа (1:1 в първия мач). Мачът бе решен с 3 гола за каталунците до почивката, като два от тях бяха на защитници. В 8-ата мин. Жорди Алба завърши резултатно контра като по учебник с участието на Обамеянг и Траоре. Докато се съвземат, домакините получиха втори гол – Франки де Йонг стреля точно извън наказателното поле за 0:2.

Преднината устоя десетина минути, като в 23-ата вратарят на гостите Тер Щеген да направи абсурден фаул срещу Осимхен, а Инсиние намали 1:2 от отсъдената дузпа.

Наполи, обаче, не получи тласък да гони изравняване, като за гостите изпуснаха положения Феран Торес и Обамеянг. Силната игра на Барселона даде шанс и на Пике, който точно преди почивката простреля за трети път вратаря на неаполитанците Алекс Мерет.

 

В 59-ата минута разигралият се Обамеянг направи 1:4, отпускането накрая донесе втори гол за Наполи (Политано в 87-ата) за крайното 2:4. 

Плейофи реванш в Лига Европа:

Наполи – БАРСЕЛОНА 2:4 (в първия мач 1:1§

БЕТИС – Зенит 0:0 (3:2)

РЕЙНДЖЪРС – Борусия Дортмунд 2:2 (4:2)

БРАГА – Шериф 3:2 с дузпи след 2:0 (0:2)