0

„Тази Барса вдъхва страх“, така мадридският в. „Марка“ предаде впечатлението от рецитала на каталунците срещу мексиканския Пумас на турнира „Гампер“ - 6:0, с летящ старт от 4 гола до 19-ата мин. Още в третата минута перлата в селекцията Роберт Левандовски заби топката в мрежата на оказалите се беззъби „пуми“, последваха го Педри (5, 19-ата мин.), Дембеле (10), Обамеянг (49) и Френки де Йонг (84). Всички играчи на Шави се откроиха и се забавляваха, но взаимодействията на двойките Левандовски-Педри и Дембеле-Рафиня обещават добър футбол, голове, забавление и титли. 

Сега остава впечатлението да бъде потвърдено в истинска състезателна обстановка – срещу Райо Валекано на старта на Ла Лига следващата събота.

Левандовски и Педри бяха играчите, които бяха най-аплодирани от трибуните при представянето на отбора, сякаш публиката предчувстваше какво ще става няколко минути по-късно. 

Трета минута – Педри пуска на Лева, той почти без ъгъл вкарва първия гол. 
Пета минута - Левандовски прокарва фино топката между линиите за Педри, който с десния крак вкарва 2:0.

Двамата комбинираха и за 4:0 – в 19-ата мин. Педри, след подаване с пета от новия си партньор, хладнокръвно реализира.

Но и друга двойка привлече вниманието от състава на Шави – Рафиня и Дембеле.

Именно бразилецът подаде страхотен пас отдясно към Усман и той със силен шут закова третия гол в мача. Пумас, въпреки, че са в състезателен ритъм след 6 кръга на мексиканската лига, бяха напълно пометени и безпомощни.

Домакините не само не отпуснаха педала на газта, а продължиха настървено да търсят головете, без да намаляват интензивността в играта и пресирането.

Удари на Левандовски и Рафиня се отбиха от гредите, иначе резултатът можеше да бъде още по-конфузен още до почивката.

През второто полувреме започнаха смените, като Шави вкара в игра 7 души, като най-дълго остана на терена Левандовски, участвал и в петия гол на Обамеянг в комбинация с Кесие.

В последните 30 мин. Темпото падна, но и тогава нидерландците Френки де Йонг и Мемфис Депай, чието оставане в отбора не е сигурно, показаха класа и концентрация. Френки оформи крайното 6:0 в 84-ата мин.

Стартовият състав на Барселона: Тер Щеген, Сержи Роберто, Араухо, Ерик Гарсия, Балде, Бускетс, Педри, Гави, Дембеле, Левандовски, Рафиня.

След мача треньорът на тима Шави Ернандес заяви, че е доволен от подготовката. Сезонът в Ла Лига почва този уикенд, а Барса все още не знае дали ще успее да регистрира всичките си нови попълнения заради тавана на заплатите в Ла Лига. Преди контролата президентът на клуба Жоан Лапорта призова двама от играчите – Мартин Брайтуайт и Самюел Юмтити, да си тръгнат, тъй като няма да бъде разчитано на тях.