0

Н амиращият се в криза Барселона иска да си осигури нападателя на Ливърпул Садио Мане, твърди "Мундо Депортиво". 30-годишният сенегалец също имал желание да продължи кариерата си на "Камп Ноу", защото вярвал, че така шансовете му да спечели Златната топка ще се увеличат.

Този сезон Мане отбеляза 21 гола и даде 2 асистенции в 47 мача за Ливърпул във всички турнири. Договорът му с клуба е до 30 юни 2023 г.

И Мане, и Салах допринесоха за страхотния сезон на Ливърпул до тук, като имат 50 гола помежду си във всички турнири, което означава, че са отбелязали 37% от головете на тима през 2021/22. По-рано през сезона, Юрген Клоп не изненада никого с изказването си, че подкрепя Мане в борбата за „Златната топка“, ако мърсисайдци спечелят Шампионската лига, казвайки: „Той прави невероятен сезон“. След завръщането си от Купата на Африка, Мане е в страхотна форма, вкарвайки решителни голове за „червените“. В последните няколко седмици Клоп залага на сенегалеца в ролята на централен нападател, което се оказва добър ход за отбора. При спечелване на Шампионската лига от Ливърпул шансовете на Барса да вземе Мане обаче стават нищожни.