0

Б арселона и английският Улвърхемптън постигнаха споразумение за наема за крилото Адама Траоре на „Ноу Камп“ с опция за покупка за около 30 милиона евро и евентуално договор за още 4 сезона.

Както съобщава Sport, нападателят с огромните бицепси настояваше да се върне в Барса, която напусна преди 7 г. Той дори си намали заплатата, за да бъде картотекиран незабавно, без да се налага затъналият в дългове клуб за продава играч, за да го смести във финансовите си граници.

Той ще премине медицински прегледи утре, ако всичко е наред трансферът ще бъде обявен официално и играчът ще може да бъде представен в началото на следващата седмица. 

Адама напусна Барса през август 2015 г., за да започне своето приключение в Англия, първо в Астън Вила, който плати около 10 милиона евро за него. Сезон по-късно той заминава за Мидълзбро за сума, близка до това, което Вила платиха за нападателя.

След два сезона той премина в Улвърхемптън, където вдигна цената си. Той бе безспорният №1 във Висшата лига по големината на бицепсите си, които допринесоха за популярността му.

Траоре е преминал през школата на Барселона, както и през различните възрастови групи на испанския национален отбор.