0

Н ападателят на Барселона Усман Дембеле няма да пътува с тима за Билбао за мача с Атлетик от осминафиналите за Купата на краля, съобщи програма "Онсе" на телевизионния канал Esport3.

Френският национал вероятно няма да играе повече за Барса, ако не преподпише договора си с клуба, който изтича в края на настоящия сезон и той ще стане свободен агент.

Треньорът Шави Ернандес каза на пресконференцията на отбора вчера: "Или играчът ще подпише, или ще напусне клуба - няма друга възможност."

Клубът вече загуби търпение с Дембеле, който твърди, че иска да остане, но това не се изразява с никакви реални действия от агентите му. Той не е приел офертата на каталунския клуб, въпреки поставения ултиматум.

Дембеле със сигурност ще остане в историята на Барса – като най-голямото трансферно недоразумение: той бе привлечен за 140 милиона евро от Борусия Дортмунд през август 2017 г. За над 4 г. при каталунците той се прочу с нощните маратони на „Плейстейшън“ вкъщи с докарани от Франция приятелчета, със закъсненията си за тренировка и хроничните контузии.

От идването му всяка минута игра на Дембеле струва на Барса 18 646 евро (за 7508 минути в 129 мача, в които е вкарал 31 гола във всички турнири). В момента пазарната цена на 24-годишния французин е 30 милиона евро, според "Трансфермаркт".