0

Н ападателят Карим Бензема и вратарят Тибо Куртоа могат да се похвалят с впечатляващи постижения в Реал Мадрид.

Бензема изпревари клубната легенда Раул и стана вторият голмайстор на „лос бланкос” за всички времена. Голът му при победата на белите срещу Айнтрахт във финала на Суперкупата на Европа, бе под номер 324 за клуба. Така французинът изпревари Раул с едно попадение в славната история на отбора.

34-годишният футболист обаче ще трябва доста да се потруди, за да настигне бившия си съотборник Кристиано Роналдо, който в момента е рекордьорът по отбелязани голове за тима от испанската столица. Португалецът е с цели 450 гола и води на Бензема със 126.

Вратарят Тибо Куртоа пък не е допускал гол в 4 поредни финала с екипа на Реал Мадрид. Той е спасил всичките 19 удара към вратата в тези мачове.

Куртоа запази мрежата си суха в снощния двубой за Суперкупата на УЕФА срещу Айнтрахт Франкфурт (2:0), а преди това го направи на два пъти за Суперкупата на Испания (2019/20 и 2021/22), както и във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул (1:0) през май 2021/22. 

Той има само един пропуснат финал с Реал Мадрид - срещу Ал Айн (4:1) на световното клубно първенство през 2018 г.

Логично вратарят бе изключително щастлив от победата над Айнтрахт Франкфурт снощи. 

"Когато Реал Мадрид играе на финал, обикновено го печели. Ето защо е най-великият клуб. Срещу Айнтрахт изиграхме много солиден мач и логично триумфирахме", заяви Куртоа.