0

К арим Бензема може да си позволи изключително разточителен живот. Той има над 185 млн. паунда в банковите сметки, спечелени по време на бляскавата кариера. Най-успешният му период е престоят в Реал Мадрид, където 36-годишният футболист вече е със статут на клубна легенда. Когато е на път, Бензема лети само с чартъри. Гаражът му е пълен с колекция от най-луксозните автомобили, които могат да бъдат купени с пари. В гардероба му има място само за маркови дрехи.

Коли

Французинът сега играе в Саудитска Арабия, макар и бъдещето му там да не е никак сигурно. Той бе отстранен от отбора, след като не се яви за началото на зимната подготовка, не пътува и за зимния турнир в Дубай.

След договора с Ал Итихад си подари BMW M5. Новата придобивка струва 131 хиляди паунда. Автомобилът вече е част от колекцията му, но самият футболист предпочита да се придвижва с луксозен „Ролс-Ройс“. Но това далеч не е най-скъпата му кола. През 2021 г. Бензема купи поръчково Bugatti Chiron за 2,5 млн. паунда. Любимият му джип пък с екстрите излиза на 188 хиляди паунда. Нападателят има и много рядко Bugatti Veyron, което се оценява на милион и половина паунда.

На този фон неговото „Ферари“ за 200 хиляди паунда изглежда направо евтино. Компания в гаража му правят още не едно и две бижута.

Страстта към луксозните коли има своето любопитно начало. Първата му е скромен „Мини Купър“ и е втора ръка, купен от съотборник.

Почивки

Като човек с много пари Бензема може да си позволи и луксозни почивки, които са другата му голяма тръпка. Редовните полети за него са табу, навсякъде и винаги той лети с чартъри. Любимите му дестинации за изпускане на напрежението са Ибиса и Лос Анджелис. Той не пропуска да споделя детайли от бляскавия си живот със своите 76 милиона последователи в Инстаграм. Те могат да следят онлайн всичко - от безкрайните купони на специално наетите яхти до скъпарски сафарита за екзотични животни в Африка.

Всъщност не точно всичко. Нападателят има и своите странности. За един период той остави на сухо феновете си. Поводът беше футболен. Ал Итихад, в който сега той играе, беше смазан от Ал Насър, воден от Кристиано Роналдо, в мач от саудитското първенство. Бензема бил бесен от загубата и изтрил профила си. За успокоение на феновете впоследствие той възстанови присъствието си в социалната мрежа.

По време на почивките нападателят обикновено е заобиколен от армия от манекенки, но последната почивка бе изключение. Бензема заведе на остров Мавриций бившата си жена Клое дьо Лоне в компанията на двете им общи деца Мелия и Нури. Бензема има и син Ибрахим от връзката си с Кора Готие. Миналата година пък стана баща за четвърти път. Този път майката е 35-годишната бивша сервитьорка Джордан Озуна, известна с апетитните си форми. Вадила си хляба в заведения, включително и Лас Вегас, известни именно с факта, че назначават красиви жени с големи гърди. Те обслужват клиентите, облечени в предизвикателно прилепнали потници. Но когато среща нападателя, вече е успешен модел.

Връзката й с Карим обаче е тази, която я изстрелва в небесата. Сега обикаля модните подиуми, а не сервира разголена порции пържено пиле, картофки и бира на загорели мъжаги. Сега е модел с милиони последователи. Джордан има и договори за космически суми с водещи модни и козметични брандове.

Гардеробът

Бензема е известен и със своите шопинг турове. Носителят на „Златната топка” за 2022 г. обича да обикаля с часове модните бутици и да пръска купища пари за дрехи. На самата церемония за връчване на наградата за най-добър футболист французинът се появи със сако, носено от легендарния рапър Тупак Шукур през 1996 г. по време на церемонията за връчване на американските музикални награди. Заложил бе и на очила с ултраскъпи рамки на Жан Пол Готие. На китката му имаше елегантен часовник на Richard Mille. През 2019 г. самият Бензема бе поканен да дефилира като модел, а за него винаги има запазено място на първия ред по време на Седмицата на модата в Париж.

Интересно е, че въпреки покупките на килограм на луксозни модни стоки той признава в интервю за GQ, че най-добре се чувства, когато носи чифт непретенциозни маратонки, каквито е имал като ученик. „Обичам старите кецове и сега имам много такива”, казва той. „Навремето се обличах като момчетата от бандата „Крис Крос“ – дънките ми бяха толкова големи, че скриваха напълно маратонките. И сега обичам понякога да ги обличам. Харесвам простите неща. Марката няма толкова голямо значение, но никога не бих комбинирал някои от тях. По отношение на модата съм самоук, но смятам, че имам свой стил. Правя и компромиси. Обичам дънките, но обличам костюм, защото така ме харесва осемгодишната ми дъщеря. Затова, когато отивам да я взема от училище, съм с костюм, защото знам, че тя ще се зарадва.”

По материали на Dailymail.co.uk