0

Д имитър Бербатов бе сред първите, които поздравиха Байер Леверкузен за спечелването на историческата първа титла в Бундеслигата.

„Аспирините“ разбиха с 5:0 Вердер и си осигуриха трофея пет кръга преди края. Това сложи край на хегемонията на Байерн, който неизменно финишираше на първо място в последните 11 години.

Бербатов, който игра за Байер от 2001 до 2006 г., изрази радостта си от успеха на бившия си клуб с клипче в профила си в Инстаграм.

„Хора, знаете какво стана днес, нали? За първи път някога Байер Леверкузен, моят бивш отбор, стана шампион. Напълно заслужено най-добрият отбор в Бундеслигата, най-добрият отбор в Европа. Толкова съм щастлив. Начинът, по който играят футбол… ооо, напълно заслужено са шампиони. Поздравления, обичам ви, момчета. Вие сте легенди сега. И… не забравяйте да ме поканите в края на сезона, когато празнувате. Ще се видим, обичам ви, хора“, сподели щастието си Бербо.

С екипа на тима от Леверкузен той игра финал в Шампионската лига през 2002 г., загубен с 1:2 от Реал Мадрид.

Веднага след мача играчите на Байер си спретнаха щур купон в съблекалнята, обилно полят вътрешно и външно с бира. Архитектът на успеха на „аспирините“ Шаби Алонсо бе буквално изкъпан с пенливата течност.

„Щастлив съм заради всички. Може би е здравословно за Бундеслигата и германския футбол и други отбори да печелят. Трябва да се насладим. Това е страхотен момент. Най-накрая станахме шампиони. Но искаме повече. Искаме да спечелим Купата на Германия и Лига Европа. Сега е време да празнуваме, днес го заслужихме“, заяви Алонсо.

Под негово ръководство Байер е в рекордна серия от 42 срещи без загуба във всички турнири. В четвъртък на тима предстои гостуване на Уест Хям в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща в Леверкузен завърши 2:0 за новия шампион на Германия. На 25 май на отбора предстои и финал за Купата на Германия, в който съперник е втородивизионният Кайзерслаутерн.