0

Д имитър Бербатов е един от най-близките приятели на Стилиян Петров и във футбола, и в живота, така че беше логично да бъде от главните действащи лица в днешния благотворителен Мач на Надеждата. 

Срещата на Националния стадион "Васил Левски" завърши 3:3, а първият гол още в четвъртата минута вкара именно Бербо, а му асистира неговият дългогодишен партньор Мартин Петров.

"Важното е, че се получи хубаво, емоционално събитие, заредено с положително настроение. Голям празник - Денят на Съединението, така че когато сме задружни, всичко е възможно. 

Има различни начини на подкрепа, правете го! Каузата е важна! 

Опитахме се, въпреки възрастта, да направим някакво шоу и мисля, че се получи. 

Вкарах гол, но не само - да си част от колектива, преди мача, в съблекалнята, това е много хубаво и сплотява. 

Подобрява се приятелството и когато го правиш в рамките на една такава благотворителна кауза, е още по-хубаво!", заяви голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор.

"Една кауза, която ни обедини и показва, че когато са такива моменти, го правим така задружно. 

Стана хубав празник, видях стари познати, забавлявахме се. Вкарах гол, свърших си работа. 

Случи се и старата комбинация: Мартин Петров центрира и аз вкарвам гол. Въпреки че на малко по-бавна скорост се случи. С някои се видяхме след много време, но най-важното е каузата, за която се бяхме събрали", завърши бившият нападател на Манчестър Юнайтед, излязъл срещу страховития си бивш капитан при „червените дяволи“ Рой Кийн, който също откликна в името на каузата.

Източник: БТА