0

"Бернабеу" се сбогува емоционално с Тони Кроос!. Това се случи при нулевото равенство между Реал Мадрид и Бетис в мач от 38-ия кръг на Ла Лига. „Кралете“ завършиха шампионския сезон с цели 95 точки. А гостите от Бетис са седми с 57.

 

Германската легенда изигра 86 минути за последно на легендарния стадион, след като обяви, че след Евро 2024 ще окачи бутонките. За него предстои още един мач с екипа на Реал Мадрид – финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд на 1 юни.

В 85-ата минута Тони Кроос можеше да донесе и успеха за Реал. Той стреля директно от свободен удар, но Виейтес отрази. Това бе и последното отиграване на халфа на „Бернабеу“. След това бе заменен, получи овациите от публиката и насълзен напусна терена на този стадион за последен път. След края на мача пък бе награден за най-добър футболист в двубоя.

„Реакцията на децата ми буквално ме унищожи... Не е лесно да се каже нещо сега. Мога само да благодаря на всички фенове на Реал Мадрид, на моя клуб и на целия отбор. Това бяха 10 незабравими години“, каза Кроос след мача.

„Мисля, че “Бернабеу” се сбогува с Кроос по начина, по който той заслужаваше. Вечерта беше страхотна и имаме късмета да прекараме още една седмица с него. Той е страхотен полузащитникът със страхотни качества, страхотен характер, малко его и е много скромен. Той е алтруистичен играч. Имахме късмета да бъде с нас в продължение на 10 години“, каза треньорът Карло Анчелоти след мача.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX